Det moderna samhället

I det moderna samhället är vi rädda för människor som är för glada. De bits antagligen med sina skalfasader. Kroppskontakt kan leda till böter och fängelse, för alla har en personlig sfär som skall respekteras; ca 0,5 meter är lagom. I det moderna samhället har vi lärt av våra förfäders misstag och gör rätt; äter rätt, klär oss rätt, krigar rätt.  I det moderna samhället kan man ha civiliserade krig. Ett krig används gärna flera gånger, det kan bli tjatigt.

Det moderna samhället kommer annars i engångsförpackningar, engångstvål, engångsvänner och engångsligg. Att ligga har blivit en industri. På teve kan man se andra ligga och ligger man själv på teve blir man berömd. I det moderna samhället är det fler som är berömda än som har anledning till att vara det. Du är någon om du är berömd.

I det moderna samhället kan du få reda på vem du är i ett test med kryssfrågor i ett av de mest populära modemagasinen. Har du flest A är du för tjock, det gäller även för B och C. I det moderna samhället äter några inget och andra allt. Man kan äta sig smal. I det moderna samhället är du din kropp. Kroppar på reklampelare får bilar att krocka eftersom föraren kör snabbare än koncentrationsförmågan klarar av.

I det moderna samhället går allt lika fort som det snabbaste bredbandet. Man skippar lunchen för att gå på föräldrakurs och anställer en extraförälder åt barnen. I det moderna samhället ska allt hända nu och umgängestid skjuts upp till sen. När man umgås fodras alkohol, annars begränsar normen. I det moderna samhället är alla ensamma, för egoism är gud.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad kallas du?
Kom ihåg mig!

Vad har du för e-postadress? (publiceras ej)

Har du någon URL/Bloggadress?

Vad tyckte du om min text?

Trackback


HEJ!

Jag heter Amanda. Jag gillar anteckningsblock och jas- minte och naturligtvis ord. Ord, ord, ord. Jag kan inte få för mycket av dem. Här skriver jag. Skönlitterärt och om litteratur.



Startsida
Noveller
Dikter
Skrivarkurs
Litt.vet.
Böcker
Övriga texter
Om




RSS 2.0