Alla hjärtans litteratursalong



Nu när det gått nästan en vecka har upplevelsen smält lite bättre och jag kan berätta om den. På alla hjärtans dag höll Salong Ariadne premiärsalong hos Drottninggatans Bokhandel. Temat var relationer, som en tanke att bredda relationer på den dag när det monogama parförhållandet firas som mest intensivt. Gästerna var Maria Margareta Österholm och Moa Homqvist (båda doktorander id Uppsala universitet) och kvällen blev fantastiskt fin. Allt jobb och gäster med förhinder i sista minuten kändes ganska överkommligt tillslut. (Vi fick möjligheten att bjuda in Moa Holmqvist när Hanna Hannes Hård tyvärr inte hade möjlighet att komma längre, därav den felaktiga affischen).

Vi som anordnade kvällen tänkte att det vore fint om tjugo personer kommer, då är vi nöjda. Vid klockan sex var det så fullt i bokhandeln att det inte fanns stolar åt alla och hälften av publiken hörde eller såg säkert inte vad som hände framme på scenen. Efter att vi hade haft paus lugnade det sig dock lite och det blev ett mer samtalsvänligt klimat där också publiken kunde delta.

För den som är nyfiken på vad det samtalades om så har jag en rätt så lång boklista, de tre första är nog de böcker som behandlades mest ingående.
Maria Margareta Österholm - Den unga F:s bekännelser
Mare Kandre - Aliide, Aliide 
Gun-Britt Sundström - Maken
Monika Fagerholm - Diva

Monika Fagerholm - Den amerikanska flickan
Monika Fagerholm - Glitterscenen
Lars Molin - Lasse-Majas besynnerliga öden
Hanna Wikman - Lift
Åsa Maria Kraft - Självpornografi. Akt 1: Pastoral prosa
Carl Jonas Love Almquist - Drottningens juvelsmycke
Skamlöst - erotiska noveller
Aidan Chambers - Dance on my grave
Eli Levén - Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats

Suzanne Brögger - Ja
Malin Lindroth - Flickorna
P.C & Kristin Cast - House of Night-serien
Salong Ariadne är en queerfeministisk och intersektionell litteratursalong i samarbete med Litteraterna. Vi vill tala om litteratur. Och makt. Och lite mer litteratur. Och lite mer makt. Vi tror på litteraturens enorma sprängkraft i sin dubbla funktion av att både spegla sin samtid och ifrågasätta den. Vi tror också att i samtalet om litteraturen kan något fantastiskt hända. Gränserna kan utvidgas, tänjas eller sprängas. Mötet genererar kraft som genererar kraft som genererar kraft - i all oändlighet. Därför vill vi skapa en möjlighet för detta samtal att äga rum.



HEJ!

Jag heter Amanda. Jag gillar anteckningsblock och jas- minte och naturligtvis ord. Ord, ord, ord. Jag kan inte få för mycket av dem. Här skriver jag. Skönlitterärt och om litteratur.



Startsida
Noveller
Dikter
Skrivarkurs
Litt.vet.
Böcker
Övriga texter
Om




RSS 2.0